Tegnsangkurs i Tromsø 28. og 29. juni

TEGNSANG er et korprosjekt som ble startet av Ung i Kor Midt for skoler i Trondheim der det går barn med hørselstap. For barn med hørselstap er det viktig med arenaer der de kan møtes og være sammen, oppleve mestring og å utvikle identitet. Visjonen er å videreformidle betydningen av tegnsang for å etablere en inkluderende kultur og vennskapsarena ved en skole.

Tegnsang betyr at man henter tegn fra norsk tegnspråk og støtter opp teksten i sanger, på samme måte som NMT (norsk med tegnstøtte) gjør for å støtte norsk talespråk. Tegnsang gir en fin mulighet for å inkludere barn med hørselstap i kor. Tegnsang kan bidra til å lette forståelsen og sammenhengen i en sangtekst. Det er koreografisk visuelt vakkert å se på for et publikum, og man kan gjerne sammenligne tegnvisualisering med annen type koreografi. I arbeid med barn og kor har sang og bevegelse en naturlig sammenheng. Tegnkommunikasjon gir muligheter for å skape bevegelse i koret på en fin og morsom måte.

Tegnsang er en metode som kan bidra til å øke språkforståelse for barn med ulike språkutfordringer. I tillegg ser vi at aktiviteten tilfører mye også til barn uten hørselsnedsetting, samt bidrar til et sterkere bånd mellom barna.

Kursholderen Ingunn Skogstad Lingås kommer fra Trondheim og er dirigent for Kor Hærli, som er et av tegnsangkorene i Trondheim. Kurset vil gi innsikt i filosofien bak tegnsangprosjektet og dere vil lære ulike sanger med tegn. Det blir lagt til rette for å prøve ut dette i praksis og vi avslutter med en konsert i samarbeid med Sommersanguka.

Kurssted: Kulturskolen, Tromsø kommune, Krognessveien 33, 9006 Tromsø

Pris: 500,- inkludert lunsj torsdag og fredag, middag torsdag og kursmateriell.

Påmelding innen 15.5 til nord@ungikor.no

Kontaktperson: Wenche Maria Jentoft, tlf. 94 14 56 44

Program finner du her.