Kor kjekt! – sangkurs for unge sangere

Ung i Kor Midt har startet opp et nytt konsept i Møre og Romsdal! Vi holdt dagskurs for unge sangere i alderen 8 – 18 år i Ålesund 9. juni. På dagkurset øvde deltagerne inn et repertoar som ble fremført samme dag i Parken Kulturhus. Hele 37 sangglade unge deltok på kurset, og vi håper å se enda flere i 2019! Neste kurs planlegges til høsten 2019.

Vi hadde med oss to fantastiske instruktører:

Birgitte Velsvik er en lyrisk koloratursopran med mezzo-bunn. Hun har studert ved musikkonservatoriet i Stavanger og akademiet ved Mariinsky-operaen i St. Petersburg, hvor hun i 2012 avsluttet sin master i opera under Margarita Alaverdian. Hun har også en master i klassisk sang og en bachelor i musikkpedagogikk.
Ved musikkonservatoriet i Stavanger studerte hun også direksjon under Timothy Miller, og hun har årsstudium i musikk fra høyskolen i Volda.
Hun er kjent som en allsidig sanger, og mestrer både klassisk og populærmusikk.
Marius Solevågseide er en 33 år gammel teknisk dyktig, erfaren og godt likt korleder, sangpedagog og sanger. Han er opprinnelig fra Skodje, men holder til i Oslo. Han har mastergrad i utøvende rytmisk vokal og bruker moderne popmusikk som utgangspunkt i mye av undervisningen sin. Han dirigerer to skolekor (6-12 år), et vokalensemble (20-30 år), et ungdomskor for særlig talentfulle sangere (13-19 år) og han er sangpedagog ved en musikkteaterskole (11-18 år). Han er i tillegg frilans sanger og korarrangør. Han håper på skikkelig mange deltakere nå når han endelig får komme «hjem» for å holde kurs i Ålesund

Ung i Kor Midt sitt bilete.Ung i Kor Midt sitt bilete.Ung i Kor Midt sitt bilete.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Anne-Grethe Nyhaug via mail; midt@ungikor.no eller telefon; 73883320.

Kurset var støttet av Møre og Romsdal Fylkeskommune, Ålesund kommune og Stiftelsen Kjell Holm