Noter

Gode nettsteder med noter og repertoartips for barne- og ungdomskor:

Musica Net – Har en stor database med kormusikk fra hele verden.

Choralnet – Også en stor base over noter og annet som har med kor og gjøre

Norsk korsenter – Norsk Korsenter er Norges eneste spesialforretning for kornoter med ansatte som «kan kor». De har en nettside der du kan søke på alt mulig av kornoter og korlitteratur.

Carus Verlag og Carus på youtube – Tysklands ledende forlag på kirkemusikk. Mye bra stoff for barn og unge, blant annet Chorissimo med både notebøker og gode pedaogiske og musikalske råd. De er også på youtube der du kan høre sanger og se instruksjoner til body-perkusjon m.m.

Notebutikken – Notebutikken.no er en del av Norsk Noteservice AS som i dag er den mest aktive utgiveren av norsk populærmusikk på noter og utgir noter og lærebøker til de fleste instrumenter i tillegg til kornoter og korpsnoter.

Musikkrom – kanonsang – På nettstedet presenterer Gunn Siri Randem 200 kanonsanger og rundsanger fra mange land, med tekster, notebilder og lyttefiler. Du finner også oppvarmingsøvelser. Til fri benyttelse.

Musikkrom – sangleiker – Her presenteres en del sangleiker og folkedanser. Siden har også link til andre nettsteder med sangleiker.

Dansk sang – Nettsted med oversikt over alle utgivelser av sangbøker i Danmark. Her er det mye fint stoff.

Sing Up – Engelsk nettsted med opptak av veldig mange barnesanger og med tips til ulike aktiviteter man kan gjøre med dem.

AMJ – nederlandsk sangbase – Nederlands svar på Sing Up. Her er det mange lydfiler og videosnutter som kan inspirere til sanger og koraktivitet.

Classic for kids – Amerikansk nettsted for skoleverket. En del stoff om Kodàlys og Orrfs pedagogikk og solfege-systemet (do-re-mi).

Norsk Musikkbibliotekforening – Norsk musikkbibliotekforening jobber med å styrke musikkens stilling i norske bibliotek og styrke samarbeidet mellom musikkbibliotek og musikklivet forøvrig. Meld deg inn for mer info om musikk i biblioteket.

Acta forlag – Acta forlag sitter på 2500 titler i PDF-format i sin nettbutikk. Repertoaret er i stor grad kristelig repertoar, men det finnes også mye annet.

Gratis noter på nett:

Mama Lisas verden – Barnesanger og regler fra mange ulike land. I tillegg til tekster, finner du noter til mange sanger, samt MIDI og MP3-dokumenter.

Musescore

Alle verdens nasjonalsanger – Her kan du finne alle verdens nasjonalsanger. Og på denne siden kan du få MP3-filer.

International Music Score Library Project

Choral Wiki

Werner Icking Music Archive

Teledmus – Cristina Fuentes i Katalonia har samlet populære folkesanger fra ulike europeiske land i prosjektet Teledmus. På nettstedet finner du mest unisont, men også noe to- og trestemt. Du finner noter, tekster, MIDI-versjoner og formanalyse. Vevstedet er på (kastiljansk) spansk, men det er lett å finne fram.

Manfreds Notenpool – Manfred Hößl redigerer og legger ut noter fra arkivet i kirka der han jobber. Her finner du messer og mye annen kirkemusikk, både a cappella, for kor og orgel, og for kor og orkester. Notene er i .mus-format, så du må enten ha programmet Finale eller laste ned gratisprogrammet NotePad.

Sider med gode oversettelser: