Dirigentsamling i Stjørdal

Kimen kulturhus i Stjørdal.


DIRIGENTKURS I STJØRDAL 11
.-13. JANUAR 2019

Ung i Kor og Koralliansen samler igjen dirigenter til seminar i Stjørdal 11.-13. januar 2019. Vi tilbyr flere parallelle kurs for dirigenter i alle aldre. Samlingen er et samarbeid mellom Ung i Kor, FONOKO, Ung Kirkesang og Koralliansen.

Frist for påmelding er 17. desember 2018. Meld deg på her! All påmelding skjer gjennom deltager.no.

 

KURS

Kurs 1: “Playfully – body, rhythm, improvisation” med Merzi Rajala

Her forenes musikalske leker og øvelser med stemmebruk, klapping og bevegelser, og blir til stykker og redskaper som kan brukes i koret ditt. Merzi bruker musikk fra hele verden, og lærer oss at vi alle kan improvisere og lære å leke fram ny musikk. Kurset vil foregå på engelsk.

 

 

 

Merzi Rajala er en finsk dirigent, sanger, komponist og musikkpedagog, og en pionér på det rytmiske korfeltet i Finland. Rajala spesialiserer seg på blant annet populærmusikk, verdensmusikk, og korimprovisasjon. Ved siden av sitt eget korarbeid underviser Rajala også ved Sibeliusakademiet i Helsingfors. Hun elsker å leke, og tror på kormusikk som blir framført med ærlighet, groove og ekte energi.

 

Kurs 2: “Rytmisk ledelse i vokalensembler og kor” med Jostein Hasselgård

Vi dykker inn i dirigentens rolle som leder, og hva vi kan gjøre for å få rytmen i musikken til å bevege oss. Vi kommer innom tema som lydbilde, uttrykk og roller for de enkelte utøverne i gruppen – og tar det med inn i kropp og stemme.

 

 

 

Jostein fullførte sine studier ved jazzlinja på NMH i 2006. Samme år gav han ut soloalbumet «A few words». Han synger i vokalgruppa PUST. De har gitt ut 5 album, vært nominert til Spellemannsprisen og har hatt en rekke turneer i inn- og utland. Jostein har vært med på større produksjoner som Julemorgen, Beat for Beat og Eurovision. Han er en allsidig artist og har bakgrunn både som musiker, korleder, seminarholder, sanglærer, pianist, arrangør og komponist.

 

Kurs 3: “Bli med på notene” med Grete Helle Rasmussen

Noter er et viktig redskap i korsangen. Hvordan kan dirigenter drive noteopplæring i barne- og ungdomskoret på en lettfattelig og morsom måte? Hvilken metodikk passer de ulike alderstrinnene?

Grete Helle Rasmussen er førsteamanuensis ved Barratt Due musikkinstitutt og seksjonsleder for Instrumental- og vokallærerutdanningen (PPU) der hun underviser i musikkpedagogisk teori, generell musikkdidaktikk og klaverdidaktikk. Rasmussen har en svært bred bakgrunn innen musikkformidling, som blant annet utøver, forfatter og idéskaper / produsent.

 

PRAKTISK INFORMASJON

Dirigentsamlingen begynner fredag ettermiddag kl.18.00 og avsluttes med lunsj på søndag kl 13.00. Kursene vil bli avholdt på Kimen kulturhus i Stjørdal. For dem som bestiller felles måltider, vil disse være på Quality Hotel Værnes. 

Timeplan for deltakere i Stjørdal

 

KURSAVGIFT

Kursavgiften per kurs er 800 kr. Kursavgiften inkluderer kursmateriale, samt kaffe og frukt på kursene.

Meld deg på nå!

 

MÅLTIDER

Måltider kommer i tillegg til kursavgiften. Ved kjøp av helpensjon får deltakere måltider servert på Quality Airport Hotel Værnes. Helpensjon inkluderer:

– Kveldsbuffet fredag
– Lunsj og festmiddag lørdag
– Lunsj søndag

Pris helpensjon: kr 1365,-

Deltakere som bor på hotellet får frokost inkludert i romprisen.
Deltakere som ikke ønsker å benytte seg av helpensjon må ordne måltider selv.
Deltakere som bor et annet sted enn hotellet, men som ønsker frokost i tillegg til helpensjon kan bestille frokost direkte hos hotellet.

OVERNATTING

Vi samarbeider med Quality Airport Hotel Værnes om overnatting denne helgen. Ved bestilling før 10.desember vil deltakere på kurset få rabatterte priser på hotell ved å oppgi referansekode 5992 ved bestilling.

Standard enkeltrom: kr. 750,- inkl mva (pr døgn)
Standard dobbeltrom: kr. 850,- inkl mva (pr.døgn)
Trippelrom: 1100,- inkl mva (pr. døgn)

NB: Bestilling etter 10.desember kan medføre økte kostnader

Overnatting bestilles direkte til Quality Airport Hotel Værnes på tlf. 74 80 45 00/74 80 46 00 eller på mail til varnes@choice.no. Husk å oppgi referansekode 5992 ved bestilling for å få rabatterte priser. Betaling skjer ved innsjekk/utsjekk.