Sang, spill og sprell

Kombinert dirigent- og barnekorseminar i Stavanger 28. oktober og i Bergen 29. oktober 2016

Tone

Har du lyst til å fornye og utvide ditt repertoar med barnekoret? På dette kurset vil du bli kjent med nye, forfriskende sanger og sangaktivitet særlig rettet mot barn i 1. – 5. klasse.  Vi vil synge, leke og bevege oss, samtidig som vi har fokus på det metodiske aspektet ved det å jobbe med denne aldersgruppen. Enkle over- eller understemmer inngår i mange av sangene, og vi vil selvsagt prøve oss på noen av dem sammen. Materialet er valgt ut med tanke på å styrke barns musikalske utvikling på en gledesfylt måte, og er hentet fra Sang, spill og sprell 1 og 2. Foruten bøker med noter og beskrivelser, inkluderer materialet også læringsvideoer på YouTube og nedlastbare lydfiler og singbacks til mange av sangene. Altså kan du få god hjelp også til innstuderingen og gjennomføringen på hjemmebane senere!

Seminarholder Tone Ophus er til daglig førstelektor i musikk ved grunnskolelærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus. Som freelance kursholder har hun i tillegg hatt en rekke oppdrag for bl.a. Østlandske Lærerstevne, Musikk i Skolen, Rikskonsertene og Den Norske Opera og Balletts Barnekor. Hun er også aktiv som dirigent, musiker, arrangør og komponist, og har flere bok- og noteutgivelser bak seg.

Seminaret tar utgangspunkt i hennes utgivelser Sang, spill og sprell 1 og 2. Bok 1 fokuserer på sang, rytmikk og bevegelse og bok 2 fokuserer på flerstemt sang og samspill. Bøkene er særlig rettet mot aldersgruppen 6-13 år, men mye av innholdet egner seg til både yngre og eldre barn. Deltakerne på dirigentseminaret mottar ett eksemplar av begge bøkene (verdi 458,-)

Dirigentseminaret er myntet på aktive barnekordirigenter men krever ingen spesielle forkunnskaper. Lette klær og innesko anbefales! Det kan bli aktuelt for korene å forberede et par enkle sanger til barnekorseminaret.

Seminaret er todelt og holdes både i Stavanger og Bergen. Dagen begynner med dirigentseminar. Deretter har dirigentene felles matpause med enkel matservering. Senere ankommer de påmeldte korene og Tone jobber med disse fram mot en avsluttende konsert. På konserten framføres det vi har jobbet med på seminaret og hvert enkelt kor har anledning til å framføre et par egne låter. Seminaret er åpent for alle kor med medlemmer primært i alderen 1.-5. klasse. Dersom det blir stor spredning i alder på deltakerne, eller mange deltakere, er det aktuelt å dele dem opp i flere grupper. Det blir servert frukt og drikke til deltakerne i pausene. Det blir mulighet for korte prøver i konsertlokalet i forkant av konserten for de kor som ønsker det. Det er mulig å melde på kor og dirigent samlet, men også bare kor eller bare dirigent.

Timeplan Stavanger 28.oktober 2016 (i Kampen kirke)
12-15 dirigentseminar
15 pause
16 barnekorseminar
18.30 konsert (Obs! endret klokkeslett!)

Timeplan Bergen 29.oktober 2016 (På Langhaugen vgs.) (Obs! endringer i tidene/oppsett lørdag!)
10-13 barnekorseminar
13 konsert
14 dirigentseminar
17 fellesmåltid

500,- for deltakere dirigentseminar
500,- for deltakende kor
750,- for kor og dirigent
(+ 250,- per dirigent for kor med flere dirigenter)

inkluderer enkel servering og ett sett med Sang, spill og sprell 1&2 per påmeldte dirigent. Dirigenter som er medlem i Ung i Kor kan få dekket deltakeravgift gjennom Ung i Kor – Vest sitt studiefond. Søknad gjøres enkelt i påmeldingsskjemaet.

Påmelding her! innen 01. oktober 2016. Bindende påmelding.

Voksne
Alle kor må stille med minimum en ansvarlig voksen i tillegg til dirigent. Korene har selv ansvar for sine egne korister.

mail: vest@ungikor.no
tlf: 93034989

Seminaret er støtte av Bergen kommune gjennom prosjektet Barn Synger og Rogaland fylkeskommune.

rogfk_liggende_RGB_

BS logo