Reisebrev fra Sommarlandfestivalen i Bø i Telemark

I juni tok Lambertseter skolenes kor turen Sommarlandfestivalen i Bø i Telemark for 4. gang, og kan melde at det denne gangen var ekstra stas! Men neste år vil de gjerne ha med flere kor!

Dirigent og leder for koret, Lisbeth Adamson, forteller om turen:
– Vi var en fin gjeng fra koret som satte oss på toget fra Oslo til Bø fredag 16. juni. I år var det ekstra stas å komme til Bø, da Garden var med på åpningen av festivalen! Vanligvis har vi marsjert til torget til åpningen av festivalen, men i år gikk vi til idrettsbanen i Bø. Vi er jo vant til å marsjere og gå pent i 17. mai tog, så vi underholdt med litt hopp og sprett, som vi også pleier å gjøre når vi går.

– Etter innmarsj fikk vi sitte på orkesterplass å se på oppvisning av Garden, og det var kjempegøy! Så var det opp på scenen til åpningsseremoni med over tusen korpsdeltakere. Vi sto ved ordføreren og noen fra det andre koret,Seltin, som er fra Bø.

Seminar, sosialt og sommarland
– Lørdag var det korseminar mi Bø kirke sammen med Seltin. Så var det konsert etterpå med det korene hadde øvd inn, sammen med to korps, et strykeorkester og et blokkfløyteensemble. Etterpå bar det i flokk og følge ned til middag på i Gulbring kulturhus for diskotek og annen underholdning.

– Søndagen morgen gikk med til  bading og lunsj i Bø Sommarland, før det var klart for avslutningssermoni. Da marsjerer vi igjennom hele Sommarland, før det hele avsluttes ved scenen der.

Vil ha flere kor!
– Det var en fornøyd korgjeng som ankom Oslo S søndag kveld! Men vi var det eneste tilreisende koret. Det andre koret kommer fra Bø, og vi har vært sammen med dem hver gang vi har vært med. Det er alltid hyggelig å møtes! Men dette er jo en festival for både kor, korps, ensembler og orkester, så enda flere kor hadde vært veldig hyggelig.

 

Comments are closed.