Pitsj til dirigentsamlingen i Stjørdal

I forbindelse med Dirigentsamlingen i Stjørdal arrangerer Ung i Kor og Kimen kulturhus konsert med vokalgruppen Pitsj! Konserten finner sted i Kimen kulturhus kl 20., fredag 12. januar. Anine Kruse Skatrud og Benedikte Kruse, som begge synger i Pitsj, er også kursholdere denne helgen.

Vokalgruppen Pitsj

Pitsj er fem sterke stemmer som skaper vokalmusikk i landskapet mellom jazz, pop og folk. Ensemblet er kjennetegnet av homogenitet, groove og et stort stilmessig spenn. Ambisjonen er å utnytte alt det potensial som ligger i fem jentestemmer. I ti år har de vært en av Norges og Nordens ledende vokalgrupper.

Fra debuten i 2006 har Pitsj vært kjent for friske versjoner og sofistikerte tolkninger av  norske viseskatter, samt kjente standardlåter i nye norske gjendiktninger. I dag skriver gruppa egen musikk med et sound som er både mykt og kraftfullt. 

Pitsj fikk mye oppmerksomhet og gode kritikker for debutalbumet Pitsj (Grappa, 2006). Plata ble spilt inn i The Real Groups studio i Stockholm med den svenske vokalgruppens primus motor, Anders Edenroth, som produsent. De nådde samme høst til topps på Norsktoppen og kom til finalen i NRKs program Kjempesjansen, hvor de deltok sammen med artister som Alexander Rybak, Valkyrien All Stars og Katzenjammer. Siden har Pitsj gitt ut Gjenfortellinger (Grappa, 2009) samt medvirket på Kjell Karlsens Edvard Grieg in Jazz Mood (Universal, 2008). I 2014 kom gruppa med sitt foreløpig siste album SNØ, som høstet svært gode kritikker. I 2016 jubilerer gruppa etter ti år som plateartister og lanserer samtidig en ny EP. De nye låtene er komponert av Anja Eline Skybakmoen og Hanna Paulsberg.

Utenfor Norge har Pitsj turnert i Latinamerika, Japan, Øst-Europa og Skandinavia. Pitsj har samarbeidet med musikere og arrangører som Hanne Hukkelberg, Sverre Indris Joner, Andreas Utnem, Bjørn Bolstad Skjelbred, Bjørn Kruse, Hanna Paulsberg, Eyolf Dale, Øyvind Brekke, Helge Lien, Anders Edenroth, Even Kruse Skatrud, Kjell Karlsen, Helge Sunde,  Wenche Losnegård, Odd Nordstoga, Sigvart Dagsland, Ole Edvard Antonsen og Øystein Wiik. Gruppas originale arrangementer er etterspurt både i Norge og utlandet.

Pitsj består av Anja Eline Skybakmoen, Anine Kruse Skatrud, Benedikte Kruse, Ida Roggen og Ane Carmen Roggen.

Gjennom dirigentsamlingen i Stjørdal holder søstrene Anine Kruse Skatrud og Benedikte Kruse kurs om rytmisk musikk i ungdomskor. Les mer om kurset her (.pdf)!

 

 

Comments are closed.