KRISTIN VOLD NESE ER ÅRETS BARNEKORDIRIGENT 2015

Tildelingen ble offentliggjort under Ung i Kors dirigentsamling i Stjørdal. Fv. Victoria Liedbergius, daglig leder, Mari Byrknes, styreleder, Kristin Vold Nese og Jacob Abel Hansen, styremedlem.

Årets barnekordirigent 2015 er Kristin Vold Nese! Tildelingen ble offentliggjort 9. januar, under Ung i Kors dirigentsamling i Stjørdal. Nese får selve prisen 4. mai i forbindelse med en konsert på Nøtterøy. Ung i Kor deler ut prisen får Årets barnekordirigent hvert år til en person som har utmerket seg enten gjennom et spesielt prosjekt eller viktig innsats over lengre tid. Kristin Vold Nese får prisen for sitt langvarige arbeid med Korskolen på Nøtterøy. Premien er en skulptur og kr 25 000.

Les hele begrunnelsen her:

Ung i Kor er imponert over engasjementet Kristin Vold Nese viser både for barna, og for korsangen, og er glade for å gi henne utmerkelsen Årets Barnekordirigent 2015!
Det er i dag 140 unge sangere som nyter godt av Kristins kompetente arbeid. Kristins evne til å skape et sangmiljø for gutter har resultert i at det nå er 45 gutter i korene. Kristin har gjennom sitt arbeid med korsang på Nøtterøy gitt barn og ungdom en stor musikalsk gave og mange av hennes korsangere har som voksne fortsatt, både som amatører og profesjonelle. Hun har gjennom sitt engasjement bygd opp kormiljøet på Nøtterøy til en betydelig kulturaktør i distriktet.
Etter Korskolens 25-årsjubileum kan de i 2015 vise til hele 19 konserter, samt innspilling av bestillingsverket Sommerens Maria, skrevet av Gisle Kverndokk og Eivind Skeie. Dette er et imponerende aktivitetsnivå!
Kristin Vold Nese er dirigent for Barnekantori, Guttekor og Ungdomskantori ved Kirkens korskole på Nøtterøy. Kristin begynte som dirigent i Korskolen allerede i 1997. Kristin Vold Nese er oppvokst i Skien. Hun har selv sunget i kor siden hun var 8 år. Hun har studert kirkemusikk, sang og musikk-pedagogikk ved Griegakademiet i Bergen. Kristin er ofte benyttet som foredragsholder og kursholder i barne- og ungdomskorledelse.