Eirik Sørborg ny dirigent for Norges Ungdomskor

Oslo, 17. oktober 2018

Eirik Sørborg blir ny dirigent og kunstnerisk leder for Norges Ungdomskor i 2019 og 2020. Norges Ungdomskor har i over 30 år vært et ledende nasjonalt kor for utvalgte sangere mellom 16 og 26 år på særskilt høyt nivå. Sørborg blir den 11. dirigenten for koret.

– Det er en glede. Og en ære! Jeg gleder meg til å skape noe sammen med Norges Ungdomskor, forteller Sørborg i et intervju.

Sørborg er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og er blant annet kjent som dirigent for det midtnorske vokalensemblet Ensemble Dalí.

– Eirik kommer til å passe veldig godt som dirigent for Norges Ungdomskor. Ordet som beskriver han best må være lidenskap. Han ånder virkelig musikk, noe som er veldig inspirerende og smitter over på sangerne, sier Hanne Marit Mordal Iversen, sanger i både Norges Ungdomskor og Ensemble Dalí.

I sesongen 2019 skal Norges Ungdomskor samarbeide med blant annet NUSO, dirigert av Grete Pedersen på deres prosjekt i Ålesund, og sammen med Sveriges Ungdomskör og danske Syng Selected delta på 100-årsfeiringen av Foreningen Norden og det nordiske samarbeidet. Koret vil også inngå et toårig samarbeid med vokalsekstetten Nordic Voices.

Norges Ungdomskor er et nasjonalt, prosjektbasert kor, som hvert år tar inn 40 av landets mest talentfulle sangere mellom 16 og 26 år. Dirigentene blir engasjert over en toårsperiode. Koret ble grunnlagt av Carl Høgset og Joar Rørmark, og blir i dag driftet av barne- og ungdomskororganisasjonen Ung i Kor.

Pdf-versjon: Pressemelding Eirik Sørborg NUK