Dirigentsatsing blant ungdom – morgendagens kordirigenter!

Ung i Kor inviterer medlemskor til samarbeidsprosjekt om dirigentopplæring av ungdom

Medlemskor i Ung i Kor kan etter søknad motta kr. 10 000 dersom de har minimum tre deltakere i aldersgruppen 13-20 år som forplikter seg til å gjennomføre opplæringsløpet som er et samarbeid mellom koret og Ung i Kor.

Opplæring del 1 – i koret

Korets dirigent (eller en annen kompetent ressursperson) må i løpet av vårsemesteret 2018 gi minimum 10 timer med grunnopplæring i kordireksjon til de deltakerne som har forpliktet seg til å delta. Denne opplæringen skal foregå i tillegg til vanlige korøvelser og dirigenten godtgjøres ekstra for undervisningen. Dette dekkes av de tildelte 10.000. Undervisningen skal minimum komme inn på følgende:

• Grunnleggende noteforståelse i g- og f-nøkkel og kunne gi toner på et piano
  • Enkel slagteknikk i 2-, 3- og 4-takt
  • Enkel gehørtrening (gjengi korrekte toner, enkle intervaller)
  • Grunnleggende innføring i akkorder (dur og moll)

Opplæring del 2 – Sommerdirigentkurs for ungdom

Deltakerne forplikter seg også til å delta på Ung i Kor – Vest sitt dirigentkurs for ungdom på Kongshaug musikkgymnas på Os, i Hordaland, 7.-11. august. Dirigentsommerkurset arrangeres parallelt med SommerSangUka og deltakerne vil også være med i musikkaktiviteter sammen med deltakerne derfra. Kurset og oppholdet er gratis for deltakerne, men de må selv dekke reise til kurset (eventuelt kan koret dekke dette med de tildelte midlene). Kurset følger Koralliansens studieplan for modul 1 av deres modulbaserte kurs for kordirigenter. Hovedinstruktør på kurset er Tore Kloster, som har holdt dirigentkurs for ungdom i flere år. Tore har lang og bred erfaring som kordirigent og sanger samt innenfor musikalsk arbeid med ungdom.

Korets forpliktelser

Søkerkoret forplikter seg til å forsikre seg om at del 1 av opplæringen blir gjennomført som beskrevet og å inngå bindende avtale med sine utvalgte deltakere (minimum 3) om å gjennomføre både del 1 og del 2 av kurset.

Etter endt kurs mottar deltakerne kursbevis. Kurset er godkjent som modul 1 av Koralliansens modulbaserte kurs for kordirigenter.

Søknad om å delta i prosjektet sendes på mail til vest@ungikor.no. Søknaden må inneholde:

• Korets navn
  • Kontaktperson i koret
  • Mailadresse til kontaktpersonen
  • Dirigentens navn (fagpersonen som skal gjennomføre dirigentkurset i koret)
  • Korets kontonummer
  • Navn, adresse, fødselsdato og mailadresse til deltakerne (minimum 3 personer)

Det er begrenset antall plasser i ordningen og Ung i Kor vil prioritere søknader som gir en jevn aldersfordeling blant deltakerne.

Søknadsfrist: 19. mars 2018
Tildeling/tilbakemelding: 26. mars 2018

Halve tilskuddet utbetales ved tildeling. 2. halvdel utbetales etter at minst tre deltakere fra koret har gjennomført sommerkurset.

Arrangør av kurset er Ung i Kor – Vest. Spørsmål og henvendelser rettes til vest@ungikor.no