Anna Jelstad er Årets barnekordirigent 2018

Anna Jelstad med Láhko Voices.
Foto: Láhko Voices

Anna Jelstad, dirigent i Láhko voices fra Gildeskål, har blitt tildelt prisen Årets barnekordirigent 2018.

I juryens motivasjon står det at Jelstad har fått prisen: “…for at hun med en unik vilje har bygget opp et aktivt, personlig og synlig barnekor utenfor allfarvei, og med ettertrykk vist at det å være virksom utenfor de store byene ikke trenger å gå ut over hverken aktivitetsnivå eller ambisjoner.”

Årets barnekordirigent blir delt ut hvert år av barne- og ungdomskororganisasjonen Ung i Kor. Prisen har blitt delt ut siden 2005, og går hvert år til en dirigent som på ulike måter har utmerket seg gjennom framstående arbeid med norske barnekor.

– Det er helt overveldende! Det føles fantastisk å bli sett, og få anerkjennelse for det vi gjør, sa en overrasket Anna Jelstad. Jelstad sendte også en stor takk til styret og andre støttespillere.

Prisen ble annonsert på Ung i Kor sin dirigentsamling i Stjørdal i helgen, der blant annet Anne Karin Sundal-Ask, tidligere vinner av prisen, var til stede sammen med hovedkoret fra Det norske jentekor. Koret opptrådte også under utdelingen.

Vinneren av prisen mottar en spesiell skulptur i form av en stemmegaffel, og et stipend på 25.000 kroner. Prisen vil bli overlevert i Inndyr, Gildeskål, i forbindelse med korets 5-årsjubileum senere i vår.

Comments are closed.